Velkommen til Verdalslivet

verdal sterk fortid stolt framtid

Verdalslivet – trygt og godt

FLOTTE BOMILJØ I BY OG BYGD

Verdal har flere bygder og boligområder i tillegg til flere leiligheter i sentrum.

VARIERT ARBEIDSLIV

Norges 3. største industripark.
18. 000 arbeidsplasser innen 30min. reisetid.

GODE KOMMUNIKASJONER

50 min til internasjonal flyplass.
Direkte adgang til jernbane, E6 og sjø.

BREDT KULTURTILBUD

Konserter og teater
Idrettslag, kor og korps
Frivillige lag og foreninger
Stiklestad nasjonale kultursenter
Vømmølfestivalen

TRYGGHET FOR ALLE

15 min. til sykehus.
Gang- og sykkelveier.

aktivt liv

Lekeplasser og parker.
Et rikt kulturliv for små og store.
Ungdomshuset Panzer for ungdom over 13 år.
Nært skog, fjord og fjell.
Skianlegg og turstier, svømmehall og idrettshaller.

Velkommen til Verdalslivet!

Verdal er en tradisjonell jordbrukskommune. Hovednæringene i Verdal i dag er jordbruk, skogbruk, industri, bygg- og anlegg og servicenæringer. Verdal er en kommune i Trøndelag. Verdalsøra er administrasjonssenteret for kommunen, som består av kirkesognene Vinne, Stiklestad, Vuku og Vera. Kommunen grenser til Steinkjer, Inderøy og Snåsa i nord og Meråker og Levanger i sør. I øst grenser kommunen til Åre, Jämtland i Sverige.

Tomter klar til bygging i Verdal

Bygg drømmehuset i Verdal

INNBYGGERE

ARBEIDSPLASSER innen 30 min

AREAL I km2

Verdalslivet byr på mye

Jordbruk og industri

Verdal er en tradisjonell jordbrukskommune, hovednæringene i Verdal i dag er: Jordbruk, skogbruk, industri, bygg- og anlegg og servicenæringer.

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Norges 3. største industripark.

Aker Solution er det største selskapet i industriparken med sine 720 ansatte. I tillegg er det flere andre bedrifter innen ulike fag.

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Yrende kulturliv

I Verdal skjer det alltid noe. Her er det flere teaterlag, kor, konserter, arrangement og festivaler. Se oversikt over noen av arrangementene på kultar.no. I tillegg skjer det alltid noe på Stiklestad. Bildet er fra Vømmølfestivalen 2022 med Stuppulvold band på scenen i Folkeparken.

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Bryggeri og restauranter

Du finner flere restauranter på Stiklestad (restaurant Skalden) og i Verdal sentrum som serverer tradisjonell mat, tapas, pizza, kinesisk mat, thaimat og grillmat. Bildet er fra Fæby Bryggeri. På Fæby får du god stemning, skamgod mat og drikke fra eget bryggeri på en profesjonell men uhøytidelig måte i de triveligste omgivelser.

Foto: Espen Storhaug/Fæby bryggeri

Tur for alle

Heftet «Tur for alle» inneholder 20 sentrumsnære turløyper, som alle er tilrettelagt for både vandring og sykling. Se visitinnherred.no
Verdal har også mange oppkjørte skiløyper på vinteren. Se skisporet.no og visitinnherred.no

Aktiv i Verdal

I Verdal kommune er det et stort mangfold av fritidsaktiviteter, og en vakker natur som byr på uante muligheter. Vi har også flere flotte lekeplasser. Blant annet aktivitetsparken i Vinne. Les mer om aktiviteter i Verdal på visitinnherred.no

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Oppvekst

I Verdal har vi 100% barnehagedekning med 16 barnehager i ulike grender fordelt på kommunale og private, 6 barneskoler, 2 ungdomsskoler, videregående skole og høgskoleutdanning innen teaterfag. Kommunen har også ungdomsklubben Panzer i sentrum i tillegg til kulturskole for barn og aktivitetstilbud for eldre.

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Verdal sentrum

Sentrum av Verdal er et handels og møtested med en intim og trivelig atmosfære. Her vil du oppdage flotte nisjebutikker med alt fra klær til kunst, interiør- og gaveartikler og et kjøpesenter midt i sentrum. I tillegg er det flere caféer og restauranter.

Foto: Øyvind Malum/WOW Medialab

Fiske i fjord og vann

Trondheimsfjorden landets mest artsrike fjord og det er perfekt å fiske fra båt og land. Minst 90 arter et blitt observert. Fjorden har den største produksjonen av biologisk mangfold blant norske fjorder. I Verdal finner du også lakseelv og flere ferskvann.

Nærhet til Stiklestad

Verdal er byen hvor du finner nasjonens vugge – Stiklestad. Stiklestad ligger like utenfor småbyen Verdal. Slaget på Stiklestad i 1030 representerer et vendepunkt i norsk historie – overgangen fra det norrøne høvdingsamfunnet til en tid da kongedømme og kristendom formet det som ble Norge. Her ligger Stiklestad Nasjonale Kultursenter med et rikt kulturtilbud året rundt. Se stiklestad.no for mer info om Stiklestad.

Foto: Marius Rua / stiklestad.no

Badeliv

I Verdal kan du kose deg på flere strender, både ved fjorden og ved flere ferskvann. Flere av stedene er tilrettelagt med både adkomst, grillplasser og sittebenker. I tillegg har vi Verdalselva med flere badeplasser lett tilgjengelig.

Foto: Lina Haugen Solstad/WOW Medialab

Strand-
promenaden

Strandpromenaden er en opparbeidet gangvei som går helt fra Ørmelen til Trones. Se opplevinnherred.no

Foto: Aud Lien Sellæg/Kultar

Ordføreren viser deg litt fra Verdal

Her finner du golfbane, aktivitetsparker, turstier, fiskevann, båthavner, aktiviteter, velforeninger, kulturskole, restauranter, vømmølfestivalen og hisoriske Stiklestad. Ordfører Pål Sverre Fikse viser deg litt i filmen.
Film: WOW Film

Verdal – fjord til fjell på 30 minutter

Film fra opplevinnherred.no av Christian Trustrup

I Verdal skjer det alltid noe

I Verdal finner du også flere ulike idrettslag og foreninger med alt fra ski, skiskyting, turn, hip-hop, korps, teater, kampsportklubb, fotball og svømmeklubb. Vi har også Verdal Svømmehall med varmebasseng og stort svømmebasseng.  I Verdal finnes det nesten 100 lag og foreninger. I tillegg til alle frivillige organiasjonene finner du også fire ulike private treningssenter. Foto: Cathrine Pedersen Halseth

Her finner du golfbane, aktivitetsparker, turstier, fiskevann, båthavner, aktiviteter, velforeninger, kulturskole, restauranter, vømmølfestivalen og historiske Stiklestad…

Velkommen som innbygger i Verdal

Sentrum av Verdal er et handels og møtested med en intim og trivelig atmosfære. Her vil du oppdage flotte nisjebutikker med alt fra klær til kunst, interiør- og gaveartikler og et kjøpesenter midt i sentrum.

Variert arbeidsliv

I Verdal finner du Norges 3. største industripark med over 3000 ansatte fordelt på nesten 200 ulike bedrifter. Omsetningen er på over 8 milliarder. Tilsammen i Verdal finner du over 18. 000 arbeidsplasser innen 30min. reisetid. Her er mulighetene mange!